Kaş ekimi, seyrek veya eksik olan kaş bölgelerine, saç köklerinin nakledilmesi ile gerçekleşen bir işlemdir. Bu işlem, daha dolgun ve estetik bir kaş görünümü elde etmek isteyen kişilere çözüm sunmaktadır.
Kaş ekimi genellikle FUE veya DHI gibi saç ekimi yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilir. Bu yöntemlerde, sağlıklı saç kökleri donör bölgeden alınarak inceltilir ve ardından kaş bölgesine tek tek nakledilir. Kaş ekimi, kadınlar ve erkekler arasında popüler bir estetik işlem olmuştur ve kalıcı sonuçlar sağlar. Kaş ekimi genellikle FUE veya DHI gibi saç ekimi yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilir. Bu yöntemlerde, sağlıklı saç kökleri donör bölgeden alınarak inceltilir ve ardından kaş bölgesine tek tek nakledilir. Kaş ekimi, kadınlar ve erkekler arasında popüler bir estetik işlem olmuştur ve kalıcı sonuçlar sağlar.
Kaş ekimi, kaşların seyrek, ince veya tamamen kaybolmuş olduğu durumlarda daha kalın, dolgun ve doğal bir görünüm elde etmek için kullanılan bir estetik cerrahi işlemdir. Kaş ekimi, genellikle aşağıdaki nedenlerle yapılır:
Kaş ekimi işlemi, Dhi Gold plus saç ekim tekniği kullanılarak yapılır. İşlem sırasında, saç kökleri tek tek alınarak (genellikle ense bölgesinden) kaş bölgesine ekilir. Bu kökler, daha sonra kaşların istenilen şekli ve yoğunluğu elde etmek için uygun bir şekilde yerleştirilir.
Kaş ekimi işlemi öncesinde, hem sağlık hem de estetik açıdan verimli sonuçların alınabilmesi için bazı süreçlere dikkat etmek gerekmektedir. Öncelikle kişinin istediği ve yüz hatlarının uygun olduğu kaş görünümünün elde edilebilmesi adına, ön çizim yapılması gerekmektedir.
Kaş ekimi yaptırmak isteyen kişinin, sağlık durumu bu süreç içerisinde ilk cevaplanması gereken sorudur. Sağlık sorunları sebebiyle kaşlarını kaybetseler dahi işlem yapılabilir, ancak kullanılan bazı ilaçlar ve hastalıklar sonrasında, kaş ekimi gerçekleştirilemeyebilir. Bu sebeple işlem öncesi her iki tarafında bu sorumluluğu taşıması ve bu konuda net olunması gerekmektedir.
Sigara ve alkol kullanımı, pek çok kozmetik ve estetik cerrahi işleminde olduğu gibi kaş ekimi işleminde de önemli dış etkenler arasındadır. Kişinin işlem yapmaya gelmeden en az 72 saat öncesinde bu ürünleri tüketmemesi, sonucun daha verimli olmasını sağlayacaktır.
Kaş ekimi sonrası ikinci gün, hasta ilk yıkamaya gelir. Hastanın ekim işlemi gerçekleştirilen kaş bölgesine yıkama işlemi yapılır ve hastaya 10 gün süresince, nasıl yıkama işlemi gerçekleştirileceği bilgisi verilir. Hasta operasyon sonrası onuncu gün kontrole davet edilir ve kaş bölgesindeki kabuklanmalar hala var olduğu takdirde son bir yıkama işlemi ile kaşlar kabuklardan arındırılır. Böylelikle ekilen köklerin oksijenle teması sağlanır. Operasyon sonrası üçüncü ay itibari ile ekilen kaşlar çıkmaya başlar. Ortalama 8-10 ay içerisinde, kaş ekim operasyon sonucu elde edilir.
Kaş ekim sonrası, ilk 12 ay ekilen kaşlar, aynı bir saç gibi daha hızlı bir şekilde uzayabilir. Operasyondan 1 yıl sonra net kaş formu sağlanır. Kaş ekimi operasyonları, lokal anestezi ile gerçekleştirilir ve ortalama operasyon süresi 1-2 saat kadar sürmektedir. Hastalar operasyon sonrası doğal kaş görünümünden oldukça memnun kalmaktadırlar. Saç ekiminde olduğu gibi kaş ekimi ile oluşturulan kaşlar tekrar dökülmemektedir. Saç ekimi kliniğinde yapılan kaş ekimi işlemi hakkında detaylı bilgi almak için bize aşağıda yer alan form aracılığıyla ya da çağrı merkezi ile ulaşabilirsiniz.